Naš program zasniva se na promjeni dosadašnjih politika koje su osobne interese stavljale ispred interesa grada, politika kojima se zbog dnevnopolitičkih tema i lakih poena propuštalo podržati dobre stvari za svih nas.

U obzir smo uzeli stvarne financijske mogućnosti grada u četverogodišnjem razdoblju, imajući u vidu ono što se grad već obvezao učiniti.

Stoga, nastavit ćemo započete i pripremljene projekte, naročito one koji imaju osigurano financiranje iz EU fondova. Te projekte, poput centralne zgrade Tehnološkog parka Split, Inteligentnog transportnog sustava, nabavke autobusa, pa i uređenja Žnjana, nećemo stavljati kao zasebne točke u program jer su to stvari koje se moraju dogoditi neovisno o tome tko došao na vlast. Baš kao i projekti Hrvatskih cesta kojima se rješavaju ključni prometni problemi ulaska i izlaska iz grada, povezivanje gradske luke i na kraju Zagorskog puta kojeg dva desetljeća nismo bili u stanju riješiti sami.

Inzistirat ćemo na jasnim, javnim pravilima koja će jednako vrijediti za svakog građanina neovisno o njegovom imenu, stranačkoj ili obiteljskoj pripadnosti.

Provest ćemo mjere koje će sustav učiniti bržim i transparentnijim, uz shvaćanje da vrijeme doslovno znači novac i da, ako želimo da naš grad sustigne druge i bude poželjno mjesto za život, rad i investicije, nemamo pravo izgubiti jedan jedini dan nečinjenjem i prepucavanjem.

 

  • Digitalizirat ćemo rad javne uprave, proračun učiniti transparentnim, uključiti građane njegovu izradu, zapošljavati isključivo putem javnih natječaja uz potrebne kompetencije, bolje koordinirati gradska poduzeća i redovito komunicirati s građanima.

 

  • Donijet ćemo izmjene i dopune postojećeg GUP-a kao hitnu mjeru kojom se usklađujemo sa zakonom, štitimo Marjan i omogućavamo gradnju garaža i tržnica. Do kraja mandata, u suradnji s Društvom arhitekata u Splitu izradit ćemo novi Prostorni plan i GUP-a usklađen sa Strategijom i Planom održive urbane mobilnosti.

 

  • Izradit ćemo dokumentaciju za revitalizaciju Istočne obale i Kopilice, zazeleniti grad, zaštititi Marjan. Donijet ćemo stambenu politiku za mlade, graditi POS stanove za najam, igrališta, osigurati mjesta u vrtićima i bolje obrazovne programe da možemo sigurnije i uspješnije planirati budućnost.

 

  • Dovršit ćemo Bračku, Manđerovu, Zajčevu i Vukovarsku ulicu. Izgradit ćemo javne garaže u kvartovima i u centru grada. Zajedno ćemo mijenjati naviku korištenja osobnih automobila i dati prednost javnom prijevozu. Razvijat ćemo sustav javnog prijevoza, javnih bicikli, biciklističku i pješačku infrastrukturu, i pritom paziti da budemo grad sa što manje barijera za osobe s invaliditetom.

 

  • Izgradit ćemo preostala četiri reciklažna dvorišta EU sredstvima, inzistirati na odvajanju otpada na kućnom pragu, izgraditi automatsku sortirnicu i zajedno s okolnim gradovima i općinama naći rješenje za kompostanu i odlagalište građevinskog otpada. Uz edukaciju građana, od sadašnjih manje od 4%, do kraja mandata želimo biti iznad 30% razdvojenog otpada.

 

  • Split ćemo razvijati kao mediteranski grad kulture, povijesti, svjetske baštine, sporta i zabave, pravi europski „city break“ kvalitetne i originalne ponude. Donijet ćemo komunalna pravila čije pridržavanje jamči dugoročno planiranje razvoja poslovanja. Ukinut ćemo spomeničku rentu i sufinancirati obnovu stambenog fonda u staroj gradskoj jezgri. Uz zadovoljne goste, imat ćemo i zadovoljne domaćine.

 

  • Koristit ćemo EU fondove za sve projekte za koje je to moguće kako bismo vlastita proračunska sredstva mogli koristiti za poboljšanje socijalnih, obrazovnih i sportskih programa. I da, obnovit ćemo Poljud.

 

Na našoj listi nema poznatih lica s političke scene. Zato su tu vaši susjedi, suradnici, arhitekti, ekonomisti, pravnici, uspješni poslovni ljudi, ljudi koji su vas podučavali. Nećemo vam obećati tunele, mostove i marine samo da bismo dobili vaš glas.

Naprotiv, dajemo vam riječ da ćemo vrijedno raditi i završiti naizgled male stvari koje grad čine velikim. Iste one koje politika našeg grada nije uspjela napraviti zadnjih 20 godina. Pritom ćemo znati i kako planirati budućnost.